طريقة عمل الحمام المحشي بالأرز

طريقة عمل الحمام المحشي بالأرز

أنا قلبى برج حمام.. مش مجرد كلمات غنوة للكينج منير، ده أعتقد إحساس أغلب الرجالة لما يتعرض عليهم أكلة حمام محشى، بيبقى قلبهم وعقلهم وبطنهم أبراج حمام محشى، وكل واحد حسب نفسه بيطلب، اللى يطلب حمام محشى أرز، واللى يطلب حمام محشى فريك، اختلاف الحشو لا يُفسد للحَمام قضية!
محلات المشاوى فى مصر كتيرة جدا، وطبعا أغلبها بيقدم الحمام المحشى كطبق رئيسى فى قايمة الطعام الخاصة بيهم، ميزة الحمام إن لحمه طرى وعضمه كمان طرى، وده بيسهل أكله، أنا شفت ناس بصراحة بتاكل الحمام بالعضم عادى جدا، ولا كأن فى عضم فى الحمام، بالهنا والشفا عليهم وعلى الجميع، المهم بتكفيكم كام واحدة حمام فى الأكلة؟ ردوا بأمانة! الحمام له فوايد هايلة على صحة الإنسان، تعالوا نعرفها.

الفوائد الغذائية للحَمام:

الحمام المحشى يحتوى على فيتامينات أ و ب ، ج ومعادن تبنى جسم الإنسان وتقى من الاصابة بالأنيميا وفقر الدم. الحمام المحشى يحتوى على بروتينات وحديد وفسفور وزنك وكالسيوم ودهون طبيعية وماغنسيوم ومنجنيز وأوميجا 3 وأوميجا 6 . يقوى المفاصل ويمنع الإصابة بالسرطان ويحسن المزاج ويمد الجسم بالطاقة ويقلل من خطر الاصابة بالأزمات القلبية والنوبات القلبية. يقوى العظام ويحسن من قدرة الغدة الدرقية ويقلل من الاصابة بالدوخان ويمنع ويقى الجسم من الصداع وخاصة الصداع المزمن. يحافظ على نسبة الكوليسترول فى الدم فيرفع من نسبة الكوليسترول النافع ويقلل من نسبة الكوليسترول الضار ويتحكم فى نسبة السكر ويمنع الالتهابات الجلدية. له فوائد عظيمة فى زيادة الرغبة الجنسية.

طريقة عمل الحمام المحشى

المكونات:
فردة حمام واحدة
كوب أرز أبيض
1 بصلة صغيرة مفرومة
ملعقة طعام زيت نباتى
2 ملعقة طعام زبدة ذائبة
ملح + فلف أسود مطحون + كزبرة جافة
ورق لورا
4 حبات حبهان (هيل)

طريقة التحضير:

تُغسل فردة الحمام جيدا بالماء الجارى ثم يتم كسر رقبتها باليد أو باستخدام مقص المطبخ المُناسب، ويتم تتبيلها من الداخل برش القليل من الملح والفلفل الأسود، وكذلك يتم تتبيل جلدها الخارجى بالكامل باستخدام الملح والفلفل الأسود.
تبدأ عملية تحضير الحشو، ففى وعاء مناسب، وعلى نار متوسطة إلى هادئة، نقوم بإضافة الزيت والزبدة، ونُضيف إليهما قطع الكبدة والقوانص الخاصة بالحمام وذلك بعد تقطيعها لقطع صغيرة وغسلها جيدا، تُقلب قطع الكبد والقوانص بالملعقة الخشبية لمدة 3 دقائق، ثم يُضاف الأرز الأبيض بعد غسله جيدا وتركه ليجف، يُضاف إلى الكبد والقوانص ويُقلب جيدا معهما، ويُضاف الملح والفلفل الأسود والكزبرة، وتترك الحشوة على النار لمدة 5 دقائق مع استمرار التقليب. تُرفع بعدها الحشوة من على النار، وتترك جانبا لتبرد قليلا استعداداً لبدء الحشو.
نقوم بإحضار فردة الحمام ونبدأ فى وضع الحشوة داخل الدجاجة باستخدام ملعقة نظيفة؛ ويُراعى ضغط الحشوة جيدا داخل التجويف الصدرى لفردة الحمام، مع عدم الحشو الزائد للتجويف، أى يجب ترك فراغ بسيط فى نهاية التجويف البطنى، لأن الحشو الزائد سوف يتسبب فى خروج الأرز من داخل التجويف وانفجار فردة الحمام أثناء مرحلة السلق وفساد عملية الطهى. نغلق التجويف باستخدام خليات الأسنان، وكذلك فتحة الرقبة يتم ربطها بواسطة خيط عدة مرات.
نضع كمية مناسبة من الماء فى وعاء عميق، ونُضيف إلى الماء القليل من الملح والفلفل الأسود، كما نضيف ورق اللورا، والحبهان، وقطعة بصل صغيرة مُقطعة إلى نصفين، ونترك الماء على نار متوسطة حتى يصل لدرجة الغليان.
يتم لف قطعة الحمام فى ورق القصدير "الفويل" بإحكام، ويتم ربط ورق القصدير من طرفيه بواسطة خيط رفيع، ثم يُوضع فى الماء المغلى.
نترك فردة الحمام فى الوعاء ونقوم بتخفيض النار إلى هادئة، ونقوم بتغطية الوعاء، ونترك الحمام مدة حوالى نصف ساعة إلى 40 دقيقة حتى يصل للتسوية الكاملة.
يُرفع الحمام من الماء، ويتم تحميره فى مقلاة بها زيت وزبدة، ويتم التحمير من جميع الجوانب.
تُقدم على سفرة الغداء أو العشاء الفاخر، مع الأطباق الأخرى من المشاوى.
يا رب تكون وصفتنا عجبتكوا، متخافوش من تنفيذها فى البيت، المهم تعملى خطوات التحضير خطوة خطوة بالراحة وبهدوء، وتكونى بتقريها وأنتِ بتعمليها عشان الوصفة تظبط معاكم جدا وبألف هنا.

التعليقات
0 التعليقات

No comments:

Post a Comment

© Gowael7alla Team Eman & Israa 2017. Powered by Blogger.